RORO

Numit de Gabriela Firea director al Administrației Spitalelor, incompatibilul Armeanu a făcut unei prietene din Ilfov un contract cu Primăria de 5.300 de euro pe lună!

Published at Friday, 16 December 2016, 17:12

”Contractul este de asistență juridică deși Administrația Spitalelor are propriul compartiment juridic”, spun surse din Primărie.

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

”Eduard Armeanu a venit de mai multe ori la Malaxa ca să se întîlnească aici cu Florin Secureanu!”, susțin oameni din spitalul condus de managerul acum reținut.

Conform mărturiilor din "Malaxa", cei doi se cunoșteau foarte bine, erau profesori la ”Titu Maiorescu” și vorbeau foarte des.

”În momentul în care Firea a venit la primărie, Secureanu era supărat pentru că avusese recent un conflict cu ea. Chiar spunea prin spital: . Dar apoi Firea l-a angajat pe Armeanu, prieten cu Secureanu, și lucrurile s-au rezolvat. Secureanu s-a dus la întîlnirea cu Firea care a avut loc cu toți cei 19 manageri și s-a întors bucuros. Armeanu rezolvase!”, povestesc angajații din "Malaxa".

În interviul oferit publicului Gazetei Sporturilor, Eduard Armeanu a recunoscut doar o singură întîlnire cu Secureanu, la Primărie!

Armeanu a venit în iulie 2016 întîi director administrativ și, în noiembrie 2016, a fost numit de Gabriela Firea director general interimar peste cele 19 spitale ale Primăriei după ce fostul director a candidat și a fost ales senator PSD de Ilfov.

Tot membru PSD Ilfov este și Armeanu și tot din afacerile făcut împreună în Ilfov vine și prietena sa bună, Florentina Jejeran.

Afaceri mereu pe bani publici!

7

oameni are biroul juridic de la Administrația Spitalelor, timp în care Armeanu i-a dat contractul prietenei sale

13932805_1258658900813250_3317746882571765527_n

Avocată, Jejeran a primit din partea lui Armeanu un contract de asistență juridică de 24.000 de lei pe lună. ”Am fost stupefiați, pentru că toată lumea știe că Administrația Spitalelor are propria asistență juridică. Apoi am înțeles că avocata e pila lui Armeanu”, spun surse din Primăria Capitalei.

5.000

de euro pe lună costa asistența juridică a spitalului Ilfov, asigurată de o casă de avocatură unde lucra Florentina Jejeran

5.300

de euro pe lună costă asistența juridică a AASMB, asigurată acum de Florentina Jejeran, amica directorului Armeanu

Jejeran era avocata care reprezenta, din 2010, Spitalul Județean Ilfov în instanță.

”Jejeran lucra pe atunci la casa de avocatură Cojocaru și Asociații, care aveau la noi un contract în valoare de 20.000 de lei pe lună”, explică un fost angajat al spitalului pe care l-a condus Eduard Armeanu.

Armeanu a fost director la Spitalul Județean Ilfov pînă în decembrie 2015, cînd a pierdut definitiv în instanță procesul pe care îl intentase după ce ANI l-a declarat incompatibil.

Asta nu a împiedicat-o pe Gabriela Firea să-l angajeze și să-l promoveze pe colegul de partid din Ilfov de două ori în 4 luni, fără concurs.

Așa a ajuns Armeanu să coordoneze și să finanțeze 19 spitale ale Primăriei deși legea îi interzice, timp de trei ani, să fie manager al oricărui spital.

Și așa a ajuns Florentina Jejeran să primească un contract de 24.000 de lei pe lună.

”Nu vreau să comentez nimic la aceste întrebări”
- Florentina Jejeran, avocata Administrației Spitalelor din Primăria București
Next episode

Concediat pe furiș: Armeanu a dispărut din Primărie! Gabriela Firea nu comentează de două zile