RORO

Reacția Patriarhiei despre fundația care a primit bani furați din spitalul Malaxa: ”Fundația Omenia folosește abuziv imaginea Preafericitului Daniel”

Published at Wednesday, 4 October 2017, 12:10

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române susține că s-a retras din fundația lui Oprescu și Secureanu după ce a aflat ”lucruri reprobabile legate de aceasta”.

Gazeta Sporturilor a solicitat Patriarhiei un punct de vedere după ce a devenit public în procesul Secureanu faptul că o parte din sumele delapidate de la spital au ajuns la fundația Omenia.

Deși Patriarhul Daniel a susținut încă din 2012 că s-a retras din această organizație,  pe siteul fundației Omenia primul nume care apare, drept președinte de onoare, este cel al conducătorului Bisericii Ortodoxe Române.

În plus, Minodora Ilie, fondatoarea fundației, a susținut chiar ieri că ”Preafericitul Daniel este și acum cu noi în fundație”.

433.000 de lei

a întors șpagă firma Forever Danisim către Secureanu și fundația Omenia

Patriarhia a răspuns, prin biroul de presă,  că ”Referitor la întrebarea pe care ne-ați adresat-o, vă comunicăm că Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române s-a retras din funcţia onorifică de preşedinte al fundaţiei OMENIA încă din 7 mai 2012, după ce a aflat lucruri total reprobabile legate de aceasta. În acelaşi timp, Patriarhia Română a încetat orice colaborare cu doamna Minodora Ilie şi cu fundaţia internaţională OMENIA”.

”Patriarhia Română nu este în nici un fel responsabilă de faptul că pe site-ul fundației apare în continuare, în mod abuziv, imaginea Preafericitului Daniel într-o calitate de care s-a dezis public în urmă cu peste cinci ani. Vă mulțumim pentru că intervenția dumneavoastră ne oferă ocazia să putem clarifica încă o dată situația descrisă mai sus”.

Ziarul a insistat și a arătat că, în ciuda retragerii de acum cinci ani, imaginea Patriarhului este în continuare folosită de fundația Omenia.

Patriarhia  a revenit.

”Deplorăm faptul că actuala (necunoscută nouă) conducere a acestei fundații continuă să pastreze pe site-ul ei fotografia Parintelui Patriarh, inducand astfel în gravă eroare pe orice cititor neavizat”.

Patriarhia numește ”Omenia” drept o ”fundație fantomatică” care ”țintuiește personalități care în mod sigur au trimis mesaje de desolidarizare”.

În încheiere, reprezentanții Bisericii au spus că se gândesc ce au de făcut, în acest moment nefiind luată o decizie.

Next episode

Corupția creează dependență. Secureanu avea o curte de învățători, IT-iști și designeri care-i plimbau cățeii și făceau pe bonele copiilor