RORO

23 august, ziua în care procurorul general Augustin Lazăr a întors armele de la fapte la Science Fiction

Published at Tuesday, 23 August 2016, 19:08

Cîteva date care încurcă teoriile extraterestre. Mircea Badea cere să fiu anchetat de către DIICOT.

Involuntar, momentele cele mai riscant-derutante pentru justiția din România sînt cele în care procurorul general Augustin Lazăr este surprins de presă în fața Parchetului General.

De regulă, el apare în cadru cu aerul unui trecător plecat la piață și interceptat de televiziuni ca să se pronunțe despre pericolul încălzirii globale. Și vorbește cam la fel. 

Astăzi, întrebat despre dosarul Hexi Pharma, Augustin Lazăr a fost atît de confuz încît multă lume a priceput că diluarea dezinfectanților Hexi Pharma a fost o chestie așa, o glumă de autobază, și că rezultatele de la Institutul Cantacuzino arată că diluarea se încadrează în norme legale.

Moment în care televiziunile au preluat ce-au înțeles, iar fostul ministru Eugen Nicolăescu a declarat: ”Deci a fost un scandal artificial și, din punctul meu de vedere, provocat special ca să se distrugă această firmă românească”.

Fostul președinte Traian Băsescu a urcat chiar miza, candidînd la premiile Hugo și Nebula cu postarea sa pe facebook în care suspectează că totul a fost făcut cu niște probe aranjate, scenariul avînd, cine știe, poate chiar ținta ca să fie izgoniți medicii români din țară.

Urmează, probabil, postarea a doua în care vom afla că așa e, există date certe care arată că Hexi Pharma e un construct al Binomului și, desigur, al acelorași ziariști care au scris și despre Gala Bute, totul cu un singur scop: să plece medicii români ca să vină medicii refugiați sirieni. Cei scăpați nescufundați cu tot cu bărcile lor cu cruce roșie!

Chiar dacă sîntem în 23 august, ziua cînd procurorul general a întors spatele realității și s-a aliat cu literatura Science Fiction, cîteva fapte nu strică totuși:

  1. Analizele despre care vorbește Augustin Lazăr nu au venit acum, ci în urmă cu două luni! Și ele nu sînt analize de concentrație, ci de eficiență.
  2. Nu există noțiunea de diluare legală a biocidelor, alta decît cea de pe etichetă. Ca să păstrăm adevărul, magistratul nici nu a vorbit despre ”diluare legală a concentrației”, dar comunicarea lui a fost atît de extraterestră, încît se putea înțelege inclusiv asta. Revenind, singura diluare legală e cea de pe etichetă!  Sau, dacă legea s-a schimbat, să fim anunțați cu toții: ne fondăm companii care vor ambala ”Suc de portocale 100%!” în care vom pune doar 10% portocale că oricum miroase a portocale.
    Ce, înșelăm pe toată lumea?! Nu-i nimic, dacă ne prind o să spunem că ne persecută Sistemul și se urmărește izgonirea portocalelor din ghivece.
  3. Să luăm un exemplu concret. Suprasept este unul dintre cei doi dezinfectanți indicați de fișele de fabricație Hexi publicate de Gazetă drept falsificat. În cazul Suprasept, diluat de 10 ori. Suprasept a fost confirmat ca falsificat de 10 ori atît în analizele comandate de ziar, cît și în cele făcute de către Guvern și, separat, de Parchet.
    Diluarea lui oficială de pe etichetă este de 0,5% la 15 minute. Dintr-un litru de Suprasept concentrat faci 200 de litri de dezinfectant pentru spital. Hexi dilua însă concentratul, așa încît cei 200 de litri, diluați în spital conform etichetei, deveneau apă chioară.
  4. Științific, este imposibil ca Suprasept să fie eficient în aceste condiții. De altfel, nu la Suprasept s-a referit Augustin Lazăr. El a spus că unele teste de eficacitate confirmă, iar altele infirmă. Ce? Încercînd să traducem, neautorizat, din klingoniana procurorului general, asta înseamnă, probabil, că substanțele cu grad mare de falsificare au picat și testul de eficiență, iar cele cu grad mai mic de falsificare, au trecut testul de eficiență. Numai că acest test este unul limitat și cu care, legal, nu poți face nimic. De ce?
  5. Pentru că autorizarea biocidelor de către Comisia Națională de Biocide se face printr-un test mult mai sever decît cel de la Cantacuzino. Nu acest test se află în sutele de dosare aprobate de Comisie și asta se poate verifica imediat! Asta s-ar cuveni să explice oamenilor Guvernul, Ministerul Sănătății sau însăși Comisia, în cazul în care n-au plecat cu toții pe Pandora. Nu mai vorbim de comunicarea Parchetul General că de fiecare dată cînd vorbește Augustin Lazăr se destupă sticlele de șampanie în casele de avocatură de pe Marte.
    Dacă statul alege să tacă,  se va crea senzația, evident de mare interes pentru șefii din sănătate care știu adevărul crud și se tem de procesul penal ce va veni, că or fi fost dezifectanții Hexi Pharma diluați, dar nu contează, că erau eficienți. Poate că asta vor unii oameni care au capturat statul. Numai că faptele sînt încăpățînate.
    E o glumă cinică. Nu, dezinfectanții falsificați nu erau eficienți! Legea arată clar că, atunci cînd un biocid este autorizat în Europa și în România, testele de eficacitate sînt mult mai extinse decît cele ale căror rezultate le-a bălmăjit procurorul general ET.

O societate își probează maturitatea cînd urmărește faptele pînă la capăt.

De acord cu președintele Traian Băsescu atunci cînd observă că s-a creat o contradicție și că e bine să fie trimise în străinătate. E obligatoriu! Asta a fost și promisiunea statului român încă de acum 4 luni. Înainte să atace borgii.

E bun și AXN Sci-Fi.

Dar nu de dimineață pînă seara.

Mircea Badea cere să fiu anchetat de către DIICOT. ”Engage!”.

Next episode

Angajații Hexi Pharma și toți directorii au recunoscut diluarea dezinfectanților în fața procurorilor!