ENEN

Concediat pe furiș: Armeanu a dispărut din Primărie! Gabriela Firea nu comentează de două zile

Articol publicat vineri, 16 decembrie 2016, 18:12

Surse din Primărie vorbesc despre plecarea lui Eduard Armeanu, coordonatorul celor 19 spitale ale Primăriei, amic al lui Secureanu și incompatibil prin decizia Înaltei Curți!

UPDATE: Primăria Capitalei a confirmat pentru Hotnews plecarea lui Eduard Armeanu și a întregii conduceri a Administrației Spitalelor.

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Primarul general Gabriela Firea l-a angajat pe colegul ei de filială PSD Ilfov ca director administrativ la Administrația Spitalelor și, apoi, l-a promovat director general interimar deși el este incompatibil.

Mai departe, Eduard Armeanu a construit podul cu Florin Secureanu.

După arestare, Secureanu le-a transmis prietenilor că ”am înregistrări clare cu Armeanu”.

23 dec 2015 - 23 dec 2018

 e perioada în care justiția i-a interzis lui Armeanu să conducă vreun spital

În 5 luni în serviciul bucureștenilor, Armeanu și-a mutat obiceiurile și partenerii de la Spitalui Județean Ilfov la Primăria Capitalei.

Gazeta a scris azi că Armeanu a dat 24.000 de lei pe lună unei vechi amice, avocata Florentina Jejeran, pentru asistență juridică, în condițiile în care Administrația Spitalelor are propriul birou juridic.

La fel procedase Armeanu cînd era manager la Spitalul Județean Ilfov, unde a stat aproape cît a stat Secureanu la Malaxa!

807.000

lei a încasat, în anii 2013-2015, avocata Jejeran de la Spitalul din Ilfov

Deși spitalul din Ilfov avea asistență juridică proprie, el i-a oferit 20.000 de lei pe lună, vreme de trei ani, Florentinei Jejeran.

De două zile, Gazeta așteaptă o declarație a primarului Gabriela Firea față de ”cazul Armeanu”.

În ciuda apelurilor repetate, Primăria nu a comentat nimic și a refuzat să răspundă întrebărilor.

Astfel, singura informare posibilă e cea pe surse.

Azi, ziarul a aflat, pe surse, că Eduard Armeanu a dispărut din Primărie și că ar fi fost anunțat că i s-a desfăcut contractul cu Administrația Spitalelor!

Între timp, Curtea de Apel a respins acțiunea lui Florin Secureanu. Fostul director de la ”Malaxa” rămîne în arest pentru 29 de zile. 

Gazeta a cerut Primăriei să comenteze dispariția lui Eduard Armeanu. Așteptăm răspunsul.

Episodul următor

Armeanu, pentru noi, este Secureanu 2! Ministerul Sănătății a trimis la DNA achizițiile făcute de directorul spitalelor bucureștene pe cînd era manager la SJ Ilfov