ENEN

Unul din argumentele lui Florin Secureanu ca să fie eliberat din arest: i se poate infecta măseaua!

Articol publicat luni, 10 iulie 2017, 13:07

Reținut de 7 luni, managerul de la Malaxa susține că țipa la subordonați ca să ducă documentele la Curtea de Conturi.

Ionela Arcanu, unul dintre jurnaliștii Realitatea TV acreditați pe instanțe, publică pe facebook o parte a pledoariei ținută azi de Florin Secureanu în fața Curții de Apel.

Procesul pe fond nu a început, este vorba de contestația managerului împotriva arestului.

Închis pe 10 decembrie 2016, Florin Secureanu stă de 7 luni în arest. Până acum, apelurile i-au fost refuzate, judecătorii decizând să fie judecat în stare de privare de libertate.

Procurorii DNA susțin că Secureanu a recunoscut doar faptele în sine, fără să detalieze cine i-au fost complicii și care au fost alte destinații ale milioanelor de euro scoase din spitalul Malaxa. 

În fața instanței, Florin Secureanu a susținut azi că solicită eliberarea pentru că are probleme de sănătate, printre acestea fiind unele pulmonare, dar și posibilitatea de infecție a dinților!

”Am recunoscut absolut tot ce mi s-a adus la cunoștință, fapte pe care le regret. Problemele de sănătate sunt agravate, am probleme pulmonare, iar programarile sunt îngreunate în arest de lipsa escortelor, greutăți care au dus la amânarea tratamentului pe care trebuia să îl fac. Am o lucrare de stomatologie care a rămas neterminata, ar putea crea o stare septicemica. (...) Doresc sa acopăr din prejudiciu. Unul dintre vecini ar vrea sa cumpere un imobil de sub sechestru, în condițiile trecute de domnii procurori. As dori sa îmi demonstrez astfel buna credință față de faptele comise."

În aceeași declarație, Florin Secureanu susține că el urla și amenința angajații spitalului pentru ca subordonații să predea documentele Curții de Conturi!

”Vizavi de impactul media, acesta a fost foarte mult exagerat,. Avut acele conversații dure cu subalternii, au fost un total neadevăr. Eram supărat că subalternii mei nu duceau documentele la curtea de conturi, care făcea un control la noi”.

Potrivit dosarului trimis în instanță de DNA, Florin Secureanu:

Deocamdată însă, grosul firmelor, provenind din ”rețeaua Oprescu”, precum și protectorii care i-au asigurat vreme de un deceniu imunitatea, nu au fost dezvăluiți de către Secureanu.

Episodul următor

Secureanu: ”Emisari ai primarului Firea mi-au cerut bani de campanii! Înregistrările sunt la DNA”