ENEN

Secureanu și-a pus numele pe statuia lui Mihai Eminescu de la Viena - Cum a plătit Noventis, cel mai mare furnizor al spitalului, petrecerea aniversară a băiatului managerului!

Articol publicat sâmbătă, 3 decembrie 2016, 07:12

Firma care a luat 2,7 milioane de euro de la spital a achitat aniversarea din această vară a copilului lui Secureanu!

”Da, i-am trecut numele lui Florin Secureanu pe statuia lui Eminescu pentru că a promis că face o donație importantă. Dar pentru că n-a făcut-o i-am înlocuit numele cu cel al Veronicăi Micle” 
- Laura Hant, fosta șefă a PSD Austria

15310822_1368735979826344_1877935227_o

15281943_1368680013165274_312634193_n


Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

În 2012, Florin Secureanu cîștigă un premiu la Viena.

Filmul l-ați văzut, e cel cu care a debutat luni investigația, o peliculă populată cu elogii în limba germană.

Filiera austriacă a promovării managerului de la Malaxa e constantă și puternică.

După 2012, el participă la cîteva festivități ale asociației ”Mihai Eminescu”, condusă de Laura Hant, șefa PSD Austria.

”Florin Secureanu este prieten cu Laura Hant și cu soțul ei, Costică Hant, ambii oameni de afaceri în construcții, dar cu legături cu structurile de putere din România și cu fostele Servicii”, susține o sursă a ziarului.

În 2014, la Viena se inaugurează un bust al lui lui Mihai Eminescu, iar numele lui Florin Secureanu apare pe soclul statuii, pe una dintre laturi!

Pe cealaltă latură este numele familiei Hant.

”A promis că face o donație importantă, dar n-a făcut-o”

”Omagiu adus poetului a cărui operă învinge timpul. Conf. univ. Dr. Florin Adrian SECUREANU, Președinte al fundației Marele Priorat Român Autonom al Ordinului Suveran al Sfântului Ioan de Ierusalim”.

Asta scrie la inaugurare pe bustul lui Mihai Eminescu!

- Buna ziua, domna Laura Hant. Ne puteți spune cum a ajuns ca Florin Secureanu să aibă numele pe statuia lui Mihai Eminescu de la Viena?

- Da, a promis că va face o donație importantă pentru Asociație, dar care nu s-a concretizat niciodată.

-Și?

- Noi suntem o asociație serioasă și am decis să-i scoatem numele. I-am scos numele de pe soclu!  Acum este inscripționat numele Veronicăi Miclea!

- Și când i-ați scos numele? Florin Secureanu a fost prezent și la evenimentul de anul acesta, din iunie, de la Viena.

- I-am înlocuit numele nu de mult, în toamnă. Domnul Secureanu a participat pentru că ne-a spus că se afla în vacanță în Austria.

-⁠ De câte ori a participat domnul Secureanu la evenimentele Asociației?

-⁠ A apărut la noi de doi, trei ani.

-⁠ A fost invitat?

-⁠ Nu. Noi avem ușile deschise pentru toți românii.

- Și atunci cum l-ați cunoscut? A fost pe linie politică? Știm că ați condus până acum doi ani filiala PSD Austria!

- Nu a fost pe linie politică. L-am întâlnit de fiecare dată la evenimentele pe care le-am avut cu prietenii Asociației.

-⁠ Cine sunt prietenii Asociației?

-⁠ Diverse personalități. Profesori, artiști, doctori...

-⁠ Cine vi l-⁠a prezentat pe Secureanu?

- Nimeni. Pur și simplu era la acele evenimente, nu știu cu cine a venit, și s-a prezentat singur. Așa cum apare și în fotografii. Suntem deschiși cu oricine dorește să facă poze. L-am întâlnit o dată și la București, în același context.

-⁠ A fost unul dintre susținătorii Asociației?

- E mult spus pentru că nu a donat bani. Noi suntem susținuți de Institutul Cultural Român.

Oaspete de onoare și în iunie anul acesta la Viena

Pe 22 iunie 2016, Florin Secureanu asistă, însoțit de ”Vrăbi”, la evenimentul organizat de Asociația Mihai Eminescu la la Palatul Schonnbrun din Viena.

Participă șeful ICR Austria, șefa ANTREC Marilena Stoian, Laura și Costică Hant, reprezentantul turistic al României la Viena și membri ai diasporei.

Are loc și o paradă de modă în costume tradiționale românești.

Filmul în care Florin Secureanu este prezentat drept binefăcător al asociației este pus pe net, alături de multe alte postări video despre realizările lui de manager de succes  al spitalului Malaxa.

Filme de promovare plătite din banii spitalului

Promovarea pe care Secureanu și-a făcut-o în toți acești ani o fi trecut neobservată la nivel de masă, dar a fost utilă în zonele care l-au interesat și, mai ales, a fost scumpă pentru pacienți.

Fără să știe, pacienții plăteau din buzunarul lor tot soiul de filmulețe omagiale pe net despre Secureanu. 

Pe lista de plăți a spitalului Malaxa sînt mai multe firme care se ocupă de imaginea managerului Florin Secureanu.

Grupul de Arte SRL, cu sediul în București, o firmă cu doi angajați, este una dintre prăvăliile de producție care lucrează pentru el.

”Noi am predat filmul, nu știm ce s-a întîmplat cu el”

15302501_213515012424104_475003606_o Factură de 4.450 de lei prin care spitalului Malaxa i se cer bani pentru filmari transformate in imagini omagiale pentru Florin Secureanu. In total, Malaxa a dat 10.000 de euro pentru SC Grupul de Arte, firma lui Alexandru Tomescu, prieten al managerului, si doar una dintre cele care i-au promovat imaginea lui Secureanu.

În lista furnizorilor Malaxa, Grupul de Arte SRL a încasat de la spital 46.714 lei.

"Ni s-au solicitat o serie de producții pe parcursul renovării spitalului Malaxa”, susține Elena Murărescu, reprezentanta firmei pe care o conduce împreună cu soțul său.

10.000

de euro a plătit Malaxa firmei Grupul de Arte SRL pentru filmări care s-au transformat în elogii la adresa lui Florin Secureanu 

”S-au făcut respectivele filmări. Pe urmă ni s-a solicitat o altă filmare când s-a supraetajat spitalul. Am lucrat la fel și la Spitalul Universitar. Totul a fost inclus într-un film de genul . S-a făcut un film de sinteză, inclusiv cu dotările de ultimă generație ale spitalului”, povestește ea.

De fapt, imaginile au devenit filme omagiale ale managerului Florin Secureanu, de genul celor care circulă pe net sau au fost prezentate la diverse gale, precum cea din Austria.

”Nu știm ce s-a întâmplat cu respectivul film, deoarece treaba noastră s-a încheiat în momentul predării lui”, spune Elena Murărescu.

”Petrecere exclusivă de 30 de persoane”

Felul în care Secureanu a folosit banii publici ai spitalului pentru propriile interese s-a multiplicat la nesfîrșit.

Gazeta este în posesia unei facturi de 3.144 de lei de la SC Megazone Concept SRL, un loc unde se organizează petreceri, achitată de SC Noventis.

15293341_213518752423730_243097925_o 3.144 a achitat SC Noventis în iunie acest an pentru ziua de naștere băiatului managerului Secureanu.

Factura reprezintă plata pentru petrecerea care a avut loc în 16 iunie 2016 pentru băiatul cel mic al managerului Secureanu!

Pe factură scrie ”Organizare petrecere exclusivă, 30 de persoane, 7 jocuri și Băuturi protocol”.

2,7

milioane de euro a primit Noventis de la Malaxa pentru livrarea de materiale medicale

”Mihai Meșner, patronul lui Noventis, este amic intim cu Secureanu. Era toată ziua în spital la noi”, relatează o sursă din Malaxa.

”Patronul Noventis era nelipsit de la petrecerile lui Secureanu”

Noventis, cel care a plătit petrecerea băiatului lui Secureanu, este cel mai mari furnizor al spitalului, cu 12.136.000 de lei încasați de la Malaxa!

Firma livrează practic toate materialele sanitare folosite de către spitalul public, de la seringi la branule și de la dezinfectanți la tifoane.

”Contractele cu Noventis l-au interesat mereu pe Secureanu în mod special. Meșner era nelipsit de la petrecerile și aniversările managerului”, spun oamenii din spital.

Potrivit lor, de mai bine de cinci ani, Noventis avea exclusivitate nedeclarată pentru livrările de materiale medicale la Malaxa.

Secureanu și Meșner sînt și colegi în Fundația Internațională Omenia, a Minodorei Ilie.

Organizația, una amețitoare ca distribuție, o combinație de oameni din medicină, servicii secrete și politică,  include multe dintre personajele de pe lista de prieteni, furnizori sau protectori ai celui care a fost vreme de 9 ani manager la Malaxa!

Cînd a fost prins cu banii pentru care este judecat, Sorin Oprescu a invocat numele Minodorei Ilie și a acestei fundații care pare o glumă, dar nu e.

Numele lui Florin Secureanu a dispărut de pe siteul fundației unde era Prim-Vicepreședinte.

Episodul următor

Fosta șefă a PSD Austria i-a răzuit, peste noapte, cu șpaclul, numele lui Secureanu de pe statuia lui Eminescu. Rămășițele sînt încă acolo!