ENEN

Omorâtă de infecții și mințită!

Articol publicat luni, 23 iulie 2018, 07:07

Expertiza medico-legală spune adevărul morții la 36 de ani a Georgianei Maxim: ”Consecința șocului septic produs prin infecție cu Clostridium Difficile pe fondul unei leziuni medulare”!


”Ultima dată când Georgiana a deschis ochii, fiind sedată continuu, am văzut cum i se preling lacrimile pe lângă tâmple. Mă chinuie faptul că nu știu ce a vrut să-mi spună atunci!”
- Viorica Maxim, mama Georgianei și asistentă medicală


De Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

”Hernie de disc cervicală C6-C7”.

Un diagnostic frecvent, o patologie comună, una dintre suferințele omului modern, peste 150 de cazuri de hernie de disc operate în fiecare zi în România.

În 5 decembrie 2016, tânăra de 36 de ani Georgiana Maxim vine să se opereze la coloană în București.

La București, ”pentru că aici sunt medicii cei mai buni”, cum îi spune ea mamei din Onești, la rându-i asistentă medicală.

”Dansăm de Revelion și facem tumbe!”

Georgiana Maxim în vara lui 2016, cu 6 luni înainte de operația la coloană Georgiana Maxim în vara lui 2016, cu 6 luni înainte de operația la coloană

Fire sportivă, alergătoare de cros, angajată la o multinațională în Brașov, Georgiana s-a învățat ”disciplinată să-și facă analizele o dată la 6 luni”, povestește mama ei.

Medicul profesor doctor Mircea Gorgan o consultă la clinica sa privată Exmedica, în 28 noiembrie 2016.

53 

de zile a stat Georgiana Maxim în spital, de la operație și până la deces

Sunteți tânără, vom face o incizie frumoasă, care nu se va vedea, vom pune un grefon. Dansăm de Revelion și facem tumbe!”, o încurajează doctorul Gorgan.

O cheamă la Spitalul  Bagdasar-Arseni, unde face intervențiile chirurgicale.

Georgiana Maxim este internată pe 5 decembrie 2016, operată pe 6 decembrie 2016 și moare pe 26 ianuarie 2017, în „Bagdasar-Arseni”.

În aceeași zi, avea programat interviul pentru emigrare în Canada.

***

Părinților morților de la Colectiv, infectați cu bacterii, unii dintre ei trecând pe la Spitalul Bagdasar-Arseni, li s-a spus, pe bună dreptate, că adevărul se determină științific.

Pilotului Marin Cojocaru, prăbușit în lacul Comana în 10 iulie 2016 și abia salvat după ce a contactat două infecții nosocomiale la „Bagdasar-Arseni”, i s-a spus că ”ați luat bacteriile din apa lacului”.

Vioricăi Maxim, mama Georgianei, asistentă medicală și ea și recunoscând simptomele infecțiilor nosocomiale de la „Bagdasar-Arseni”, i s-a spus, de asemenea întemeiat, că stabilirea cauzei morții copilului ei durează.

În tot acest timp, România și-a văzut de treabă și, la fel de justificat, a găsit resursele să dubleze veniturile a peste 100.000 de angajați din Sănătate.

Unele dintre specialitățile medicale câștigă, net, de trei ori mai mult decât în seara de la ”Colectiv”.

E cea mai mare creștere de salarii din istoria economică a țării!

S-a putut întâmpla pentru că, în adâncul consensului uman, politicieni, cetățeni, medici și, cu toții, părinți, frați, surori și mame am spus ”Așa nu se mai poate!”.

La schimb, pacienții au cerut, în fond, un singur lucru: să li se zică adevărul.

Nu i-au spus nici de eroarea din sală și nici de infecții

Mamele și tații au așteptat să afle adevărul.

Dar nu au stat cu mâinile încrucișate.

Ei și ceilalți români au muncit suficient ca să poată oferi medicilor și asistentelor lefurile decente și meritate.

La un an și jumătate după moartea Georgianei Maxim, mama are în mână ”Raportul de expertiză medico-legală necropsică”.

Documentul e stufos, iată concluziile!


operații a suferit Georgiana Maxim, nici ea, nici mama neștiind ce s-a întâmplat de fapt în sală

Din el i se confirmă că ”Spitalul Bagdasar-Arseni mi-a ascuns că au lezat coloana Georgianei în timpul operației și au recunoscut târziu că s-a infectat cu Clostridium Difficile”.

Acesta e singurul lucru constant pe care, de la Colectiv și până azi, fără întrerupere, românii îl solicită sistemului medical.

Ei înțeleg lipsurile și, chiar dacă uneori nu poți negocia cu doliul iertarea sufletească, ei pot accepta mental erorile medicale.

Dar vor să li se spună adevărul.

Dosarul de la Secția 16 de poliție

După decesul Georgianei Maxim, din 26 ianuarie 2017, mama ei depune plângere la poliție.

Secția 16 de Poliție din București deschide dosar de moarte suspectă și demarează urmărirea penală in rem.

Miercuri, 18 iulie 2018, are loc la Secția 16 de Poliție audierea doctorului Dana Sârbu, expertului care a întocmit expertiza medico-legală.

În concluzia ”Raportul de expertiză medico-legală necropsică”, Dana Sârbu scrie că:

Minciună și afecțiune, în aceeași echipă medicală

Pe înțelesul nostru, deși e destul de clar.

Din eroare, în operația de hernie de disc, Georgianei i se secționează măduva spinării.

”Tot timpul am întrebat dacă s-a întâmplat ceva în operație, un accident, și mi s-a spus că nu!”
- Viorica Maxim

7 ianuarie 2017. Ultima imagine cu Georgiana Maxim

Pacientul nu mai iese niciodată din Spitalul Bagdasar-Arseni.

După aproape două luni de ezitări, luptă, afecțiune și neadevăr, toate în aceeași echipă medicală, căci ce e bun în noi se îmbină cu ce e rău și de aceea există reguli și sisteme, Georgiana face o hemoragie craniană fatală, ca urmare a septicemiei produse de infectarea cu Clostridium Difficile.

Conform expertizei medico-legale, fata de 36 de ani a murit din cauza infectării și nu a erorii medicale produse în timpul operației, însă există o relație de cauzalitate între cele două, una indirectă.

  1. Este recunoscută de expertiză lezarea măduvei spinării în timpul primei intervenții chirurgicale, lucru ascuns mamei de către medici în spital.
  2. Sunt recunoscute infecțiile cu cele două bacterii, una dintre ele fiind și cauza septicemiei și a decesului, medicii spitalului nerecunoscând stafilococul auriu.
  3. Dar în raport nu se face nicio referire că sunt infecții intraspitalicești sau mai nou spus, asociate actului medical.

De ce Georgiana Maxim a murit pe 26 ianuarie 2017 și medicul Dana Sârbu, autorul raportului medico-legal, a fost audiat de poliție abia pe 18 iulie 2018?

Aceasta este o altă poveste, la fel de dură, pe care Libertatea o va spune mâine.

Jurnalul nescris al Georgianei Maxim continuă.

Episodul următor

Trei ani de la incendiul Colectiv – „Luptați pentru viața voastră!”